Desert prajitura cu visine

de anca_rm in Prajituri, 18 Iul 2017 | 667 vizualizari

 

Am pregatit aceasta prajitura la Slow Cooker, dar se poate face si la cuptor. Este o prajitura de vara rapida si gustoasa.
Slow Cooker este un aparat care gateste practic singur, pui ingredientele in vas si il pornesti. Mie imi este foarte drag si il folosesc des.
 
Este prima data cand fac in el prajitura si a iesit foarte bine. Este perfect atunci cand vrei ceva dulce, dar nu vrei sa pornesti cuptorul, pentru ca in casa, deja este foarte cald.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 30 ml cafea
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 lingurita praf de copt
  • visine aprox 250 gr
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Extra :
  • 30 gr fulgi de migdale/nuci taiate grosier
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu visine:

In vasul de la slowcooker, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.


Din visine scoatem samburi si le punem intr-o strecuratoare.


Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se topeste tot zaharul. Adaugam cafea, cacao, uleiul, praful de copt, bicarbonatul si faina (puneti doar 5 linguri de faina la inceput si, daca mai trebuie, o adaugati pe a sasea).


Omogenizam bine si turnam compozitia in vasul de copt.


Nivelam si punem deasupra visinele fara samburi si scurse de zeama.


Presaram deasupra fulgi de migdale.


Coacem prajitura in slowcooker timp de 2.30 h, la treapta de temperatura low sau in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 minute.


In slowcooker, cam din jumate in jumate de ora, am ridicat capacul si am sters aburii si am invartit putin vasul.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.07.2017, 19:36

Ce mult imi place prajitura ta!

mirela0911 1

20.07.2017, 09:08

Imi place!

dantes 1

20.07.2017, 09:24

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturica cu visine din compot