Desert prajitura Fanta

de Gicuta in Dulciuri, 10 Ian 2016 | 160663 vizualizari

 

Simpla,buna si de mare efect...zic eu! :)
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci 
  • 200 g unt 82% grasime
  • 200 g zahar pudra
  • o fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 800 ml Fanta
  • 5 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fanta:

Blat:  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri. Amestecam usor, cu miscari lente, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul la racit

Crema: Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma apoi adaugam branza si esenta de vanilie si mixam in continuare. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru cca 2 ore.

Glazura: O preparam dupa indicatiile de pe plicul de budinca, doar ca in loc de lapte folosim cei 800 ml Fanta (in cazul meu Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dupa doua ore de stat la frigider prajitura se poate portiona si servi. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit branza de vaci Pilos, de la Lidl.

2

In loc de fanta am folosit Santal de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşi