Desert prajitura Figaro

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2017 | 28308 vizualizari

 

Habar nu am de ce-i zice Figaro, sa aiba legatura cu Barbierul din Sevilla a lui Rossini, posibil, poate si pe vremea aia se manca asa o prajitura, inventata chiar de Figaro....dar ce sa mai lungim introducerea sa trecem direct la cuprins si actiune...Figaro-n sus, Figaro-n jos.....un deliciu.....cu zmeura, nuca si bezea.....

 

INGREDIENTE

  • 200 g margarina rama
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 6 galbenusuri
  • 275 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • cca 500 g gem de zmeura ( am pus mai mult de jumatate dintr-un borcan de 800 g)
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 250 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Figaro:

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul vanilat,  le-am mixat foarte bine, pana ce zaharul s-a topit. Apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt.

Separat am batut albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare, am adaugat esentele de rom si vanilie, apoi am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus.

In tava tapetata, am intins blatul uniform, apoi am adaugat gemul de zmeura si la final, bezeaua cu nuca, am uniformizat si am dat tava la cuptorul preincalzit, cca. 40 min, cand a inceput sa se rumeasca, am stins focul si am lasat tava in cuptor sa se usuce bine bezeaua. Cu ajutorul unui cutit zimtat, am portionat prajitura inca calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu afine