Desert prajitura insiropata cu umplutura de dovleac

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 9 Noi 2017 | 633 vizualizari

 

Am vrut sa fac o prajitura din asta pufoasa pentru ca arata foarte bine, dar blatul a fost cam tare, asa ca am improvizat si a iesit altceva...mai bun :D

 

INGREDIENTE

  • Blat (cantitati pentru o singura bucata):
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat (8 g)
  • 150 g faina
  • Umplutura:
  • 700 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 200 ml apa (daca este necesar)
  • 1 plic de gelatina (10 g) + 100 ml apa rece
  • 2 lingurite de pudra de scortisoara
  • Pentru insiropat:
  • 500 ml compot de struguri
  • Dimensiune tava: 20/30 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura insiropata cu umplutura de dovleac:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat si cu doua linguri de albus batut spuma.


Se incorporeaza, incet, restul de albusuri in compozitia de galbenusuri. Se adauga faina (treptat) si se amesteca aluatul cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.


Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.


Cand incepe sa se coaca primul blat, se incepe prepararea celui de-al doilea. Cand este gata primul blat, se scoate din tava si se pune o noua hartie de copt, apoi se intinde cel de-al doilea blat si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos.


Se lasa ambele blaturi sa se raceasca.


Umplutura:


Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca dovleacul nu este fiert bine, dupa ce zeama lasata de acesta scade, se mai adauga 200 ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca.


Asamblare:


Se umezeste tava cu putina apa si se asaza o folie in ea. Se pune un blat si se insiropeaza cu jumatate din compotul de struguri. Se presara scortisoara.


Se pune o cratita cu apa la foc, iar intr-un castron se pun gelatina si apa. Dupa ce s-a hidratat complet, gelatina se topeste pe baie de aburi (se pune castronul in apa fierbinte), apoi se amesteca cu dovleacul.


Se toarna dovleacul peste blat, se pune cel de-al doilea blat peste el si se insiropeaza cu restul de compot de struguri.


Prajitura insiropata cu umplutura de dovleac se lasa sa se inchege bine, dupa care se poate rasturna pe o tava. Se poate pudra cu zahar si cu scortisoara.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura insiropata cu umplutura de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

noiinbucatarie 1

12.11.2017, 09:28

Ce bine arata!

Andra_Constantinescu 1

12.11.2017, 10:29

Mulțumesc frumos, dragilor!

Ancutsa 1

12.11.2017, 10:48

Foarte frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
"Mamool"- Prajituri arabesti de Sarbatori