Desert prajitura negresa cu gem

de dakris in Prajituri, 24 Feb 2012 | 62405 vizualizari

 

O prajitura simpla, gustoasa si pufoasa care se face rapid!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 400 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 6 linguri gem din orice fruct
  • 500 g faina
  • 50 g cacao
  • 1,5 plic praf de copt
  • esenta rom

Decor:

  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura negresa cu gem:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, gemul (eu folosesc, de obicei gem de prune) si uleiul amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt, cacaua si esenta de rom si se toarna compozitia obtinuta intr-o tava de 30 x 45 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la cuptor la foc mediu pentru 30-35 minute (facem testul cu scobitoarea).


Se rade ciocolata alba si se prasara nucile macinate peste negresa fierbinte, abia scoasa din cuptor. Se lasa apoi la racit si se taie cuburi.

 

TIPS-URI

1

Praful de copt se amesteca cu faina, nu este necesar sa fie stins cu zeama de lamaie ori otet.

2

Pentru un plus de savoare, e bine sa fie un pic prajite nucile inainte de a fi maruntite.

3

Se poate servi si ca atare, fara ciocolata ori nuci deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura negresa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

dakris 1

25.02.2012, 15:49

va multumesc!

lentzuka 1

25.03.2014, 12:14

excelenta!!!!

luizamihaela94 1

20.12.2014, 21:21

Foarte buna si usor de facut! Am pregatit-o si eu astazi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem