Desert prajitura Rumba

de mimmi in Prajituri, 20 Apr 2012 | 48783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g rahat
  • 100 g nuca 
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • 2 foi napolitana
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita apa
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rumba:

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.

Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu, pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca, rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.  

Intre timp pregatim crema. Galbenusurile si zaharul se bat la bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza. Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.  

Jumatate din crema se intinde pe prima foaie de napolitana, se asaza blatul,se intinde restul de crema si deasupra cealalta foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte, cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

TIPS-URI

1

Tava are 34x26 cm

2

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei  

3

Daca vi se taie crema, se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare la bain-marie pana isi revine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana