Desert prajitura Rumba

de mimmi in Prajituri, 20 Apr 2012 | 29436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri de ou
  • 6 linguri faina
  • 200 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g rahat
  • 100 g nuca 
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 8 galbenusuri de ou
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • 2 foi napolitana
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingurita apa
  • 1 cub unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Rumba:

Se prajeste putin nuca intr-o tigaie fara ulei (doar un pic, nu trebuie lasata sa se arda), apoi se taie bucatele. Se taie rahatul cubulete, iar ca sa va fie mai usor la operatia asta, folositi zahar praf ca sa-l pudrati, pentru a nu se lipi de cutit.


Se bat albusurile cu un praf de sare spuma tare, se adauga zaharul in ploaie, mixand incontinuu, pana se termina zaharul. Acum se adauga faina amestecata cu praful de copt, nuca, rahatul si se amesteca cu dosul unei linguri, de jos in sus, pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia intr-o tava pe hartie de copt si se da la cuptor, pana se rumeneste deasupra si se dezlipeste de pe margini. Se lasa la racit in tava.


Intre timp pregatim crema. Galbenusurile si zaharul se bat la bain-marie pana cand compozitia devine deschisa la culoare si isi dubleaza volumul. Aveti grija ca fundul vasului in care este crema sa nu atinga apa care fierbe dedesubt. Se adauga esenta de vanilie, apoi se lasa la racit. Untul se spumeaza. Cand crema de galbenusuri este rece, se introduce treptat in unt si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la racit.


Jumatate din crema se intinde pe prima foaie de napolitana, se asaza blatul,se intinde restul de crema si deasupra cealalta foaia de napolitana. Se tine la rece peste noapte, cu ceva greu peste ea. Iar a doua zi se orneaza cu glazura.

 

TIPS-URI

1

Tava are 34x26 cm

2

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei  

3

Daca vi se taie crema, se adauga un strop de apa si se amesteca in continuare la bain-marie pana isi revine. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Rumba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

21.04.2012, 19:36

buna,buna

deyutzky 1

17.12.2012, 18:51

Alexandra Burz 1

24.04.2014, 14:56

Geniala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana