Desert prajitura televizor

de madi_marin in Prajituri, 6 Noi 2011 | 125761 vizualizari

 

De mult mi-am propus să fac această prajiturică. Am găsit reţete multe pe Bucătăraş si m-am inspirat din toate, dar am mai modificat pe ici pe colo. E si frumoasă şi bună!

 

INGREDIENTE

2 Blaturi de cacao:

  • 5 ouă
  • 120 g margarină Unirea Original
  • 120 g zahăr
  • 250 g făină
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 1 pliculeţ praf de copt

1 Blat de pandişpan:

  • 4 ouă
  • 8 linguri cu făină
  • 8 linguri cu zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • colorat alimentar galben

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 3 linguri cu amidon cu vârf
  • 250 g margarina Unirea pentru creme
  • 1 fiolă esentă de vanilie
  • zeama de o lămâie

Plus gem la alegere ( eu am pus de mure)

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura televizor:

Blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaua, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava de 25x35 cm tapetată cu hârtie de copt, cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii ). Se lasă la răcit.


Blatul de pandişpan: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina cernută cu praful de copt, coaja de lămâie şi colorantul. Se coace blatul in aceeaşi tava tapetată cu hârtie de copt. Se lasa apoi la răcit.


Crema: Se pun la foc mic laptele cu zahărul. Amidonul se desface in puţină apă rece, iar când laptele începe să fiarbă se adaugă în fir subţire şi se amestecă continuu pînă ce crema capătă consistenţă. Se dă puţin la răcit, apoi se încorporează margarina, esenţa de vanilie şi zeama de lămâie. Se dă la congelator până se întăreşte şi nu mai curge.


Asamblare: In tava în care am copt blaturile se pun astfel: un blat de cacao- jumătate de cremă- blatul de pandişpan uns pe ambele parti cu gem- restul de cremă- blat de cacao. Se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece până a doua zi când se poate tăia.


Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura televizor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

iri_iri 1

11.12.2013, 18:01

ce bune trebuie sa fie

tanyapatap 1

11.12.2013, 22:09

Panacris 1

20.02.2015, 08:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu ciuperci in sos cremos
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu portocale si crema de lamaie