Desert rulouri cu crema de vanilie

de Steffy in Prajituri, 5 Iun 2012 | 129345 vizualizari

 

Totdeauna mi-au placut rulourile de vanilie cumparate de la cofetarie si mi-am propus sa incerc sa le fac acasa. Mi-a facut tata niste forme si priviti ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • Rulouri:
  • 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita si jumatate de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema de vanilie:
  • un litru lapte
  • 11 linguri faina
  • 11 linguri zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 100 g unt sau margarina
  • o lamaie
  • 5 pliculete zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Rulouri: Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii subtiri, cam de un cm latime. Se infasoara pe forme si se prajesc in ulei incins. Din aceasta compozitie ies aproximativ 22 de rulouri medii.


Crema de vanilie: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. 200 ml lapte se combina cu faina, restul de lapte se pune la foc mic. Cand s-a omogenizat faina se adauga compozitia de galbenusuri. Toate se pun peste laptele pus la foc mic. Se amesteca in continuu. Cand se ingroasa crema se ia de pe foc si se adauga untul, zaharul vanilinat si lamaia rasa. (Se poate pune si sucul de la lamaie, dupa gust).


Umplem rulourile cu crema calda. Cand se servesc, rulourile pot fi pudrate cu zahar.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Anna1234 1

06.09.2014, 16:05

Si daca nu am forma? )

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 23:55

Foarte bune!!

AnaBoboc 1

21.12.2017, 18:05

Se pot coace si in cuptor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura parlament