Desert rulouri cu crema de vanilie

de Steffy in Prajituri, 5 Iun 2012 | 125123 vizualizari

 

Totdeauna mi-au placut rulourile de vanilie cumparate de la cofetarie si mi-am propus sa incerc sa le fac acasa. Mi-a facut tata niste forme si priviti ce a iesit!

 

INGREDIENTE

  • Rulouri:
  • 3 oua
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • o lingurita si jumatate de amoniac
  • faina cat cuprinde
  • Crema de vanilie:
  • un litru lapte
  • 11 linguri faina
  • 11 linguri zahar
  • 4 galbenusuri de ou
  • 100 g unt sau margarina
  • o lamaie
  • 5 pliculete zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu crema de vanilie:

Rulouri: Se amesteca ingredientele si se formeaza aluatul. Se intinde o foaie si se taie felii subtiri, cam de un cm latime. Se infasoara pe forme si se prajesc in ulei incins. Din aceasta compozitie ies aproximativ 22 de rulouri medii.


Crema de vanilie: Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare. 200 ml lapte se combina cu faina, restul de lapte se pune la foc mic. Cand s-a omogenizat faina se adauga compozitia de galbenusuri. Toate se pun peste laptele pus la foc mic. Se amesteca in continuu. Cand se ingroasa crema se ia de pe foc si se adauga untul, zaharul vanilinat si lamaia rasa. (Se poate pune si sucul de la lamaie, dupa gust).


Umplem rulourile cu crema calda. Cand se servesc, rulourile pot fi pudrate cu zahar.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Steffy 1

25.01.2014, 17:47

Da, se prajeste cu tot cu forma. Lasam putin sa se raceasca ruloul si scoatem de pe forma si continuam cu altele.

Anna1234 1

06.09.2014, 16:05

Si daca nu am forma? )

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 23:55

Foarte bune!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu blat de albusuri