Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita

de Auras12 in Dulciuri, 16 Oct 2017 | 4094 vizualizari

 

 Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita
M-am inspirat de la Merisor, dar am inlocuit cate ceva pe acolo in functie de ingredientele pe care le-am avut eu prin bucatarie. A iesit un preparat pe cinste. Multumesc Merisor :*

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 100 g rahat
  • 50 g stafide
  • 100 g arahide sau alune
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • esenta de rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita:

 Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita

Intr-un bol, am rupt biscuitii in bucati, am pus rahatul taiat, stafidele inmuiate in apa sau rom si alunele pe care le-am prajit inainte si apoi le-am maruntit. Apoi am amestecat cele trei linguri de zahar cu cacao, laptele si untul, si le-am pus pe foc mic pana s-a topit zaharul si untul si s-au amestecat bine. La sfarsit am adaugat esenta de rom si am turnat peste amestecul din bol. Am pus si nuca de cocos si am amestecat usor pana s-au insiropat toti biscuitii. Pe o folie am turnat amestecul si l-am rulat in forma de salam. Se lasa la rece pentru 2-3 ore, iar apoi se poate servi pudrat cu zahar, nuca de cocos, cacao sau orice vreti voi. 

Sa aveti spor la facut!  

TIPS-URI

1

Eu am folosit 6 bucati de biscuiti Oreo, iar restul cantitatii am pus biscuiti simpli si cu cacao. Asa am avut in casa, dar voi puteti sa folositi numai biscuiti simpli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă imbunatatita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt de arahide și banane