Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea

de Ancutsa in Prajituri, 21 Apr 2017 | 503 vizualizari

 

Prajiturele pufoase cu ciocolata, alune nesarate, cafea si diverse mirodenii.
Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 150 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • ciocolata (cu lapte, neagra sau orice va place)
  • 1/2 lingurita cafea
  • 1/2 lingurita ness
  • alune nesarate
  • rahat de trandafiri
  • stafide
  • nuca rumenita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea:


Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.


Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata, pregatita inainte cu hartie de copt. Se pastreaza deoparte putina compozitie cu cacao, pentru decor.


Se presara alune nesarate tocate marunt cu cutitul, stafide, rahat, coaja de portocala, ciocolata preferata, eu am avut 3 feluri de ciocolata: cu lapte, neagra si cu aroma de trufe.


Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se toarna si restul de compozitie cu cacao sub forma de dungi drepte, apoi se trage cu scobitoarea, pentru a crea acel model. Se presara zahar si putina nuca rumenita la cuptor si macinata.


Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 25 minute sau pana se rumeneste (fiind in tava intinsa, se coace mai repede).


Cand este gata, se lasa la racit, apoi se decupeaza prajitura in forma de semilune si se pudreaza cu zahar.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/04/semilune-cu-ciocolata-alune-si-cafea.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert semilune cu ciocolata, alune si cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

GeorgiG 1

22.04.2017, 08:49

Îmi place!

Ancutsa 1

22.04.2017, 11:34

Va multumesc mult!

mirela0911 1

23.04.2017, 19:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu brocoli la cuptor

de xana 5

la 14:11

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

RETETA RECOMANDATA
Kasekuchen