Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e foarte aromat.
Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.
Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.
Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.
Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.
Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.
1
lasa aluatul de foietaj sa se dezghete in frigider
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult