Desert - Strudele de post cu mere

de Oana in Prajituri, 15 Mar 2018 | 10979 vizualizari

 

Cand vreau ceva dulce, rapid si mai ales de post mereu fac strudele cu mere. Zahar brun, zahar bourbon si scortisoara si e foarte aromat. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu doua foi de aluat foietaj
  • 5-6 mere mari
  • 100 gr zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 linguri ulei pt uns
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert - Strudele de post cu mere:

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete.

Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi le-am taiat felii, nu foarte subtiri. Le-am amestecat cu zeama de lamaie si zaharul si le-am pus pe foc sa se inmoaie.

Am amestecat din cand in cand pana zaharul s-a topit si au inceput sa se caramelizeze. Dupa ce am oprit focul, am pus zaharul vanilat si scortisoara.

Foaia de aluat am taiat-o in patru, apoi am pus in fiecare dreptunghi cate doua- trei linguri de mere, am crestat cu cutitul o parte a dreptunghiului si apoi am asezat-o peste mere.

Am asezat strudelele in tava pe hartie de copt, le-am uns cu putin ulei, le-am presarat cu zahar pudra si le-am pus la cuptor la 200 grade C, pentru 15 minute.

 

 

TIPS-URI

1

lasa aluatul de foietaj sa se dezghete in frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert - Strudele de post cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ina 1

12.08.2019, 21:37

Cam indecente merele alea ce ies din foitaj )

dantes 1

13.08.2019, 08:03

Delicioase!

Sidy 1

10.12.2020, 08:27

Sunt un deliciu !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Melci cu visine