Desert tarta cu capsuni si rubarba

de oanapl in Prajituri, 6 Mai 2017 | 1010 vizualizari

 

Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea.
Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.
 
Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 linguri apa
  •  umplutura:
  • 700 g capsuni
  • 120 g zahar
  • 2-3 tije rubarba
  • 3 linguri amidon
  •  uns:
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni si rubarba:

Speli capsunile si le cureti de codite, apoi le tai in in 4 (daca sunt mai mari) si le pui intr-un vas cu fundul gros. Speli rubarba, o cureti de coaja si o tai cubulete si o pui pe foc mic, impreuna cu capsunile, zaharul si amidonul, intr-un vas cu fundul gros. Lasi sa clocoteasca, pana cand compozitia se ingroasa putin.

Din ingredientele de mai sus, pregatesti un aluat pe care-l pui in folie alimentara si il lasi la rece pentru 30 de minute.


Intinzi aluatul intr-o forma de tarta si adaugi compozitia racita. Tai surplusul de aluat si din acest aluat, tai cateva fasii si faci un grilaj peste compozitia de capsuni.

Ungi aluatul cu galbenusul batut cu lapte si introduci tarta in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, pana se rumeneste frumos. Lasi sa se raceasca tarta, apoi o scoti din forma si o tai felii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mena29 1

07.05.2017, 17:16

Tare buna!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:58

oanapl 1

08.05.2017, 22:58

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert Tiramisu rapid, la pahar
  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete umplute-bestial de gustoase