Desert tarta cu crema de vanilie si fructe

de Auras12 in Dulciuri, 9 Noi 2017 | 1420 vizualizari

 

Din categoria Tarte si placinte rumenite si iscusite , v-am adus si eu o reteta de tarta rapida si foarte buna. 

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 70 g zahar
  • 60 g ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 220 g faina

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • 2 oua
  • 80 g zahar
  • 30 g amidon

Pentru gelatina:

  • 50 g zahar
  • 8 g amidon
  • 125 ml apa
  • 2 kiwi
  • 2 banane
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de vanilie si fructe:

Pentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de care va spuneam), suficient de mare incat sa cuprinda tava de tarta intoarsa cu fata in jos si sa mai ramana vreo doua degetele pe margine. Indoi pe jumatate de doua ori, iar patratul obtinut il indoi pe diagonala, triunghiul obtinut il mai indoi odata si astfel obtin un triunghi mai mic pe care-l masor din centrul tavii sa ajunga pana la margine. Surplusul de hartie il tai sub forma de semicerc. 

Amestec oul cu zaharul, uleiul si treptat incorporez faina cu praful de copt. Din aluatul obtinut, intind o foaie pe care o decupez dupa forma hartiei de copt si o coc de dosul tavii de tarta pentru 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.

Pentru crema, pun laptele cu coaja de lamaie pe foc. Separat bat ouale cu zaharul si amidonul. Amestec bine si adaug laptele caldut. Pun pe foc mic si amestec continuu pana cand se ingroasa crema, sa fie ca o budinca. 

Crema calduta o pun in foaia de tarta, deasupra asez fructele, kiwi si banane taiate felii. Separat fac o gelatina din 50 g zahar cu 8 g amidon si 125 ml apa, amestec totul pe foc pana se ingroasa. Iau o pensula si ung toate fructele cu gelatina. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de vanilie si fructe" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de curcan cu sos de gutui
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din foi cu bulion