Desert Tiramisu reţetă originală

de Ancutsa in Prajituri, 16 Aug 2017 | 4953 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Pentru ca se incheie si vara, m-am tot gandit ca nu am mai mancat de mult o prajitura Tiramisu, dar fara oua, asa ca l-am pregatit zilele trecute, ca tot a fost un week-end prelungit. Am mai adaugat stafide si coaja de portocala si mi s-a parut mai gustos.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 pachet mare de piscoturi (400 g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 cutie crema mascarpone (250 g)
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cafea macinata
  • 1 pliculet ness (Jacobs Velvet)
  • 500 ml cafea neindulcita si racita
  • pentru ornat
  • cacao neagra
  • zahar colorat
  • optional:
  • coaja de portocala si stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu reţetă originală:

 Tiramisu reţetă originală

Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc.

Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare.

Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea, nessul.

Se inmoaie piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si scoateti pentru a nu se sfarama.

 Intr-o tava rotunda, detasabila, se asaza pe folie de plastic un strat de piscoturi, apoi un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Eu am adaugat si stafide si coaja de portocala, iar ultimul strat l-am lasat de piscoturi, insa il puteti lasa de crema si puteti orna dupa plac.

Se pudreaza cu cacao si zahar colorat.

 Se da la frigider pana la servire.

 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/08/tiramisu-6.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ancutsa 1

18.08.2017, 16:41

Multumesc, Mirela!

Rocsi 1

18.08.2017, 20:47

O portie de tiramisu delicios nu refuz niciodata!

Ancutsa 1

18.08.2017, 22:35

Rocsi, cu mare placere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală (reteta video)