Desert tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara

de oanapl in Prajituri, 21 Iul 2017 | 328 vizualizari

 

Vă doresc o zi frumoasă si vă invit la o prăjitură rapidă și răcoroasă!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 23 pișcoturi (merg 28)
  • siropul de la compotul de piersici
  • cremă:
  • 1 conservă mare de piersici (undeva la 4 piersici mari)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 3 gălbenușuri
  • 1/2 linguriță cardamon
  • 100 g de zahăr
  • 250 g mascarpone Delaco
  • 250 ml frișcă lichidă
  • pudră de roșcove (sau scorțișoară)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara:

Tai piersicile cubulețe și le amesteci cu scorțișoara.
Mixezi gălbenușurile cu zahărul măcinat și cardamonul si le pui la foc mic, peste un vas cu apă, în bain marie. Amesteci din când în când, până obții o cremă bine inchegată.
Amesteci bine mascarpone cu crema.
Bați bine frișca lichidă și apoi o amesteci cu crema mascarpone.
Inmoi pișcoturile în siropul din conservă si așezi jumătate într-un vas yena (dimensiunea 25 x 15 cm). Adaugi deasupra jumătate din piersicile tăiate cubulețe. Pui un strat de cremă, apoi un nou strat de pișcoturi, piersici și la final iar crema.
Pudrezi totul cu puțină pudră de roșcove / scorțișoară si ornezi cu piersici.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu cu piersici, cardamon si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

oanapl 1

23.07.2017, 22:17

Asa este! 😘

Xandrinne 1

24.07.2017, 09:38

Tare bun!

miki_a 1

25.07.2017, 08:28

Chiar îmi place! Folosesc și eu foarte des pudra de roșcove, mai ales în deserturile fetelor! Iar acesta e desertul ideal (mai ales că nu are nici cafea)!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Ora 12"