Desert tort cu mousse de fructe

de Aletta in Torturi, 19 Iul 2017 | 289 vizualizari

 

O minunatie de tort, racoros, de vara, fresh.... 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 65 g faina
  • 65 g unt
  • 1 ou
  • 65 g zahar
  • 20 g cacao
  • un praf de sare
  • 100 ml lapte batut
  • un varf cutit de praf de copt.

Mousse de fructe de padure:

  • 250 g fructe de padure proaspete sau congelate
  • 200 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de capsuni :

  • 250 g capsuni
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml frisca lichida

Mousse de ciocolata alba :

  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 7 g gelatina
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de fructe:

Am pregatit blatul : Oul se mixeaza cu zaharul la viteza mare, pana isi dubleaza volumul, se adauga untul topit, laptele batut. Se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea, cacaua, cernute. Se toarna intr'o forma de 24 cm si se coace cam 15 minute. Se face testul scobitorii.


Mousse de fructe de padure : Fructele de padure se pun intr-o cratita, impreuna cu zaharul, pe foc mic si se amesteca pana scad si se ingroasa.


Se dau deoparte. Gelatina se hidrateaza, se lasa 10 minute, apoi se pune pe baie de aburi sau la microunde 5-10 secunde. Se adauga la fructele de padure, cat sunt inca calde si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.


Intre timp, am mixat frisca lichida.


Asamblare: Pe un platou, unde montam tortul, asezam blatul, punem inelul detasabil in jurul blatului, crema de fructe de padure (amestecam delicat frisca mixata cu fructele de padure ) dam la frigider minim 30 minute, apoi punem al 2 lea mousse cel de capsuni (se procedeaza la fel ca mousse-ul de fructe de padure ), se baga in frigider intre timp facem mousse-ul de cioco alba.


Mousse de ciocolata alba :


Ciocolata alba impreuna cu 150 ml frisca lichida se topesc la foc mic. Se adauga gelatina hidratata si topita mai apoi pe baie de aburi sau la microunde, se lasa la temperatura camerei la racit. Cand e rece, se amesteca cu 100 ml frisca lichida mixata.


Se toarna peste mousse de capsuni si se lasa de preferabil peste noapte.


Se orneaza dupa preferinte sau se lasa naked.

 

TIPS-URI

1

eu am mixat toata frisca, apoi am impartit-o pentru fiecare mousse.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kytz 1

21.07.2017, 11:47

Perfect!

Aletta 1

21.07.2017, 16:03

multumesc

oanapl 1

21.07.2017, 23:38

Minunat!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA