Desert tort de inghetata

de ancutsa in Dulciuri, 26 Mai 2017 | 302 vizualizari

 

Tort de inghetata intr-o combinatie delicioasa de trei arome (vanilie, cacao neagra, citrice) si napolitana.

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar (mai mult sau mai putin dupa gust)
  • 1 varf de sare
  • 350 ml lapte caldut
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 lingurite cacao neagra
  • coaja de lamaie si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan
  • putina ciocolata razuita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata:


Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte.


Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul mai gros, se freaca cu zaharul, semintele de la o pastaie de vanilie si un praf de sare, pana devin spumoase si albe.


Separat, se incalzeste laptele (dar nu se fierbe) intr-un ibric, in care adaugam pastaia de vanilie. Apoi, se toarna laptele incet peste oua, amestecand continuu, pana omogenizam, cu un tel, pentru a deveni spumoasa si aerata.


Se pune la fiert pe aragaz, la foc mic, pana se ingroasa un pic. Pana acum o faceam numai pe baie de aburi, de teama sa nu se branzeaza, dar acum am zis ca trebuie sa incerc si asa. Daca se taie, nu va faceti griji, caci se poate folosi in continuare. Se lasa la racit.


Separat, se bate frisca lichida, dar mai moale.


Se bate un pic cu mixerul crema de oua, apoi se toarna frisca treptat, amestecand continuu pana incorporam toata frisca si capata o textura cremoasa.


Crema obtinuta se separa in trei vase: una ramane simpla, cu vanilie. In cel de-al doilea vas, se adauga cacao neagra si se amesteca. Iar in cel de-al treilea vas, se adauga coaja de lamaie si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (si putin sirop lasat de portocala).


Se toarna inghetata de vanilie in aparatul de facut inghetata, care o va amesteca timp de 15 pana la 30 de minute (sau in functie de aparatul pe care il aveti).


Se toarna inghetata de vanilie astfel formata, intr-o tava de chec in care am pus folie alimentara si se acopera cu un strat de napolitana. Se da la congelator, cat timp aparatul ingheata aroma de cacao.


Pentru cacao, a durat mai putin timp, fiind mai consistenta, insa acum depinde de fiecare ce aparat de inghetata are. Pentru un plus de savoare, puteti razui putina ciocolata peste aroma de cacao.


Se procedeaza la fel si pentru aroma de citrice.


Daca nu aveti aparat special de facut inghetata, turnati aroma de vanilie in tava de chec in care ati pus folie alimentara, acoperiti cu grija cu napolitana, apoi turnati aroma de cacao, adaugati alt strat de napolitana, apoi aroma de citrice si iar napolitana. Acum acoperiti cu folie alimentara si dati la congelator.


Timpul practic de pregatire este de aprox 1h 40min.


Portii: 10


Se poate servi cu dulceata de capsuni.



Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/tort-de-inghetata.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

27.05.2017, 08:13

super!

dantes 1

27.05.2017, 08:51

Delicios!

ancutsa 1

27.05.2017, 11:33

Va multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme