Desert tort de mere caramelizate

de Nadyne in Torturi, 23 Apr 2017 | 11172 vizualizari

 

Delicii de Paste... Este tortul meu preferat...

 

INGREDIENTE

Ingrediente mere caramelizate:

  • 7-8 mere potrivite
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • gem de gutui

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 jumatate plic praf de copt

Pentru ornat:

  • 200 ml smantana pentru frisca
  • ornamente din zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate:

 Curatam si scobim merele. Caramelizam zaharul, la foc mic, punem untul si merele intregi, printre ele, punem felii taiate si introducem vasul in care vom prepara tortul, in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, cam 20 minute, pana se inmoaie merele. Cand sunt gata, le lasam sa se racoreasca putin si le umplem cu gem de gutui.

  Ouale se separa. Batem spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei, apa si aromele. Amestecam faina cu praful de copt si le  incorporam, cu miscari largi, in aluat.

 Turnam compozitia in vasul cu merele caramelizate, nivelam si-l introducem la cuptor, tot la foc potrivit, cam 25-30 minute sau pana cand trece testul scobitorii.

 Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam tortul sa se raceasca in cratita, cam 10 minute, desprindem marginile, cu ajutorul unui cutit subtire si-l rasturnam cu grija pe platou.

 Dupa ce s-a racit, il ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ananas