Desert tort ''Mama 75''

de Constelatialeu in Torturi, 2 Sep 2017 | 433 vizualizari

 

Azi Mama mea a implinit varsta de 75 de ani, o viata de om...un om minunat, asa cum probabil sunt toate mamele de pe pamant....m-am inspirat de la Madi Marin, am pornit de la tortul ei diplomat, la care eu i-am adaugat inca o crema de iaurt si un blat de nuca...inspiratia cu pricina este de aici.....https://www.bucataras.ro/retete/tort-diplomat-2--8452.html.....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blatul 2
  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g amidon
  • Crema 1
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt Pilos cu 82% grasime
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 150 ml lapte dulce
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • 30 g gelatina
  • 200 g capsuni
  • Crema 2
  • 50 g iaurt Pilos cu 10% grasime
  • 300 ml frisca lichida Creme Patiserie
  • 150 g zahar brun
  • 300 g mure
  • 100 ml sirop de mure
  • 100 ml lapte dulce
  • 6 foi de gelatina
  • capsuni pentru decorat
  • drajeuri de ciocolata
  • ciocolata topita
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort ''Mama 75'':

Tortul l-am facut dreptunghiular, am copt blaturile si am asamblat tortul intr-o tava cu dimendiunile de 36/24 cm.


Blatul 1 : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, am incorporat galbenusurile, apoi nuca macinata si faina, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am tapetat tava cu hartie de copt si am turnat compozitia, am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Blatul 2. Ouale, zaharul, faina si amidonul se amesteca foarte bine, apoi se toarna compozitia in tava tapetata, iese un blat foarte subtire, se da la cuptor, atentie, se coace foarte repede fiind un blat foarte subtire. Se scoate din tava se lasa la racit.


Crema 1 : Galbenusurile se amesteca cu zaharul, se adauga laptele si se pun pe baie de abur pana se topeste zaharul, apoi se adauga ciocolata maruntita, se amesteca pana se ingroasa. Se lasa un pic sa se racoaresca cat timp mixam frisca lichida, adaugam untul la temeratura camerei si vanilia bourbon si omogenizam bine. gelatina o hidratam cu apa rece si o adaugam in crema de galbenusuri inca calda, amestecam bine apoi turnam putin cate putin peste amestecul de frisca si unt, cu grija sa nu se taie.


Dupa ce am terminat crema 1 pregatim montarea tortului, tava in care am copt blaturile, o tapetam cu folie alimentara, asezam blatl 1 apoi pe fiecare latura atavii tapetam cu jumatati de capsuni si apoi turnam crema 1, presaram deasupra cu capsuni taiate bucatele mai mici. dam tava la frigider cat pregatim crema 2.


Crema 2 : Blendam murele impreuna cu siropul de mure si laptele, apoi strecuram amestecul intr-un castronde inox. Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece, iar amestecul de mure cu zahar il punem pe baie de abur pana incepe sa fiarba Tragem d epe foc, stoarcem gelatina si o incorporam in amestecul de mure. Separat batem frisca lichida, o amestecam cu iaurtul apoi turnam si amestecul de mure cu gelatina, omogenizam. Scoatem tava de la frigider, asezam blatl doi peste crema 1, apoi turnam crema 2, nivelam, presaram drajeuri d eciocolata si dam la frigider cateva ore, apoi ornam cu capsuni si ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort ''Mama 75''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

oanapl 1

04.09.2017, 23:20

La mulți ani cu sănătate mamei! Minunat tort!

elucubratiiculinare 1

06.09.2017, 19:11

La multi ani !

mihaelar63 1

12.09.2017, 00:21

Sa-ti traiasca maicuta !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea