Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta

de Ancutsa in Dulciuri, 28 Ian 2020 | 1846 vizualizari

 

Am pregătit aceste domuri care au la bază fursec de ciocolată, sunt umplute cu cremă de cafea, în interior au trufă crocantă și apoi le-am învelit în glazură de ciocolată.

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza-fursecurile:
  • 6 albușuri + 3 gălbenușuri,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 50 g ciocolată neagră,
  • 5 linguri ulei,
  • 7 linguri făină,
  • 5 g praf de copt,
  • Pentru crema de cafea:
  • 2 gălbenușuri,
  • 200 ml lapte,
  • Un praf de sare,
  • 2 linguri amidon,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 5 g vanilie pudră,
  • 1 lingură cafea solubilă,
  • 50 g unt,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Trufe:
  • 5 pișcoturi,
  • 2 linguri cafea (lichidă),
  • Arahide, după gust,
  • Fistic, după gust,
  • 1 linguriță whisky,
  • 30 g ciocolată cu lapte,
  • 2 linguri cacao neagră pudră,
  • Glazura de ciocolată:
  • 85 g ciocolată neagră,
  • 100 ml lapte,
  • 20 g unt,
  • Decor:
  • Sticks-uri de ciocolată cu cappucino, după gust,
  • Fulgi de cocos, după gust
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta:

 

 Baza-fursecurile: se topește ciocolata pe baie de abur și se lasă deoparte, la răcit cât s-o putem folosi.

Se bat spumă, cu mixerul, albușurile împreună cu un praf de sare și îndulcitorul și se păstrează deoparte.

Se bat gălbenușurile cu ciocolata, apoi se încorporează treptat spuma de albușuri, se adaugă uleiul, făina și praful de copt, amestecând cu o spatulă, de jos în sus.

Din compoziția obținută se toarnă cu o lingură, sub formă de discuri de 6,5 cm în diametru, într-o tavă întinsă, pe foaie de copt. Nu-i nimic dacă le faceți mai mari, se pot decupa, la sfârșit. Vă dau dimensiunea, ca să aveți o idee despre cât sunt de mari. Se coc aprox 12 min, la foc mediu, important este să nu se usuce. Se scot pe un grătar de răcire, aveți grijă să nu le suprapuneți, pentru că se înmoaie și se lipesc între ele. Se obțin cam 3 tăvi cu fursecuri, poate nu vă vor trebui toate, dar le puteți degusta cu cei dragi.

 Crema de cafea: se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, amidonul, îndulcitorul, vanilia, laptele rece, se fierbe amestecul pe foc mic până se îngroașă, se dă de pe foc, se adaugă untul și se amestecă. Abia după ce s-a răcit, se adaugă frișca lichidă și cafeaua solubilă și se bate cu mixerul aprox 2 minute, până devine mătăsoasă.

 Trufele: se topește ciocolata cu lapte pe baie de abur și se lasă la răcit. Se adaugă în ea pișoturile sfărâmate, arahidele (eu am avut sărate și le-am decojit, puteți folosi nesărate) și fisticul mărunțite, cafeaua și whisky. Se amestecă și se formează cu mâinile date prin cacao pudră mici sfere, care se tăvălesc prin cacao.

 Montare: pentru acest pas se poate folosi o formă de silicon sau forme din plastic pentru aperitive. Dacă folosiți forme din plastic, așa cum făcut și eu, nu uitați să îmbrăcați pe dinăuntru fiecare formă cu folie alimentară. Mai departe, se umple forma, pe jumătate, cu cremă de cafea, se îndeasă ușor o trufă, se acoperă cu cremă, se adaugă fursecul, la bază, fixându-l cu grijă, să nu mustească. Se procedează astfel cu toate fursecurile. Se așază pe o tavă și se dau la congelator 2 ore.

 Glazura de ciocolată: se pun împreună într-un ibric ciocolata neagră, laptele și untul și se fierb pe foc mic până se îngroașă ușor. Se dă amestecul de pe foc și se lasă la răcit, însă nu prea mult pentru că se întărește un pic când se răcește și, de data aceasta, avem nevoie să fie subțire, cât mai lichid, chiar dacă e cald. Când glazura e pregătită. Se scot domurile de la congelator, se scot din formă, se îndepărtează folia alimentară și se glazurează.

 

Decor: se pot decora după gust și imaginație. Eu am optat pentru fulgi de cocos și sticksuri de ciocolată cu cappucino.

 

 

Timp de pregătire: aprox 1 h 30 min

Timp de coacere: 30 min

Porții: 15 buc

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/01/domuri-cu-cafea-ciocolata-si-trufa.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert domuri cu cafea, ciocolata si trufa crocanta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa ( ca la mine acasa) cu migdale si arahide