Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata

de Ancutsa in Dulciuri, 25 Mai 2020 | 1998 vizualizari

 

Pentru că sărbătoresc 4 ani de bucătăraș alături de voi, v-am adus ceva bun!
Ador deserturile în formă de dom, sunt moderne și mă inspiră să creez de fiecare dată ceva bun.
Și ce e mai plăcut decât să spargi un strat crocant de ciocolată, ca să te bucuri de o înghețată cu o aromă fructat-florală deosebită? Frișcă, ciocolată albă, apă din flori de portocal și căpșuni proaspete mărunțite amestecate cu grijă într-o cupă. Am decorat cu trufe cu nuci și spirale de ciocolată neagră.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 trufe:
  • 20 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • 50 ml frișcă,
  • 60 g blat de la brioșe cu nuci / chec / pandișpan,
  • 2 linguri cacao neagră,
  • Opțional: 1 lingură lapte,
  • Opțional: 1 lingură nuci măcinate,
  • Pentru învelișul domurilor:
  • 50-70 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • Pentru spirale:
  • 30 g cuvertură de ciocolată neagră,
  • Pentru înghețată:
  • 50 g cuvertură de ciocolată albă,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal,
  • 5 g zahăr vanilat Bourbon,
  • 40 g căpșuni proaspete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata:

Trufele:

Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul a fost pufos, în cazul meu. Dacă aveți chec sau pandișpan vechi de 1-2 zile și s-a uscat, puteți adăuga și o lingură de lapte. Desigur mai puteți pune și nuci măcinate sau ce mai doriți.

Se amestecă blatul cu ciocolata topită și răcorită, frișca bătută moale și s formează în mâini sfere mici, care se tăvălesc apoi prin cacao neagră. Se dau la frigider. Le puteți acoperi cu folie de aluminiu. Eu am obținut 8 trufe. Pentru desert, vom avea nevoie doar de 6 trufe, așadar 2 vă rămân pentru degustat.

 Învelișul domurilor:

Eu am făcut 4 domuri cu înveliș de ciocolată (sunt suficiente 50 g de cuvertură de ciocolată) și 2 fără, așadar dacă vreți înveliș pentru toate folosiți 70 g.

Se topește pe baie de abur cuvertura de ciocolată neagră, se amestecă bine până la omogenizare și se toarnă într-o formă de silicon pentru brioșe. Eu am ales o formă de domuri. Se nivelează bine ciocolata cu o spatulă de silicon sau o pensulă. Se dă la congelator până la momentul montării.

 

Spiralele:

Se umple o pungă specială pentru ciocolată cu pătrățele de cuvertură de ciocolată neagră și se scufundă într-un ibric cu apă fierbinte, având grijă să nu ajungă apă în pungă. Când s-a topit ciocolata, se scoate din apă, se taie la capătul subțire și se formează spirale pe o bucată de hârtie de copt. Se dau la congelator până la servire.

 

Înghețata:

Se spală căpșunile, se lasă la zvântat pe un șervet de bucătărie și se taie bucățele mici.

Se topește pe baie de abur cuvertura de ciocolată albă și se amestecă bine până la omogenizare.

Separat, se bate frișcă lichidă până devine moale, cremoasă, (atenție, nu vârtoasă!), apoi se adaugă din frișcă, treptat câte o linguriță, peste ciocolată și se amestecă. Se adaugă apa din flori de portocal, zahărul vanilat Bourbon, și căpșunile, amestecând lejer, cu o spatulă.

 

Montare:

Se scoate din congelator forma de domuri, se verifică ciocolata: dacă a înghețat bine, se poate turna înghețata și se dă la congelator înapoi.

 

Decor:

În momentul servirii, se așază pe fiecare platou: un dom de înghețată, o trufă și o spirală, lăsând spirala să se desfacă ușor până jos.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/domuri-cu-inghetata-trufa-si-ciocolata.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert domuri cu inghetata, trufa si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Ancutsa 1

29.05.2020, 18:01

Multumesc frumos, Rocsi!

dantes 1

02.06.2020, 12:14

Super!

Ancutsa 1

02.06.2020, 16:50

Multumesc frumos, domnule Dante!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert de biscuiţi cu ciocolată şi zmeură