Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

de Andra_Constantinescu in Conserve, 7 Oct 2016 | 11102 vizualizari

 

Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna este perfecta pentru deserturi
Desi unii se feresc de el, dovleacul placintar este foarte bun, mai ales daca puneti zahar suficient si adaugati o lingurita de pudra de scortisoara. Daca va place, puteti adauga si putin ghimbir. La fel de important este sa fie fiert suficient.
Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc.
Sunt necesare doar cateva ingrediente: dovleac, zahar.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna sunt:
  • 2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte;
  • 700 g zahar (sau dupa gust);
  • 200-300 ml apa (daca este cazul).
  • 2 borcane de 800 g si unul de 400 g.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna:

Iata cum se prepara Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea mare si se pune la fiert impreuna cu zaharul, amestecand din cand in cand. Daca, dupa ce zeama lasata de dovleac scade, acesta nu este inca fiert bine, se mai adauga 200-300 de ml apa si se fierbe in continuare pana cand scade din nou. Se lasa apoi sa se racoreasca, dupa care dovleacul calit se pune in borcane. Se pun capacele la borcane si se fierb pe baie de abur inca 30-40 de minute (Intr-o cratita se aseaza un prosop, apoi se pun borcanele si se completeaza cu apa pana aproape de gura borcanelor. Apa trebuie sa fie aproximativ la aceeasi temperatura ca si borcanele.). Se lasa boranele sa se raceasca in cratita cu apa, apoi se pot depozita.

Dovleacul placintar se poate folosi la placinte, tarte, strudele, cornulete, clatite etc. Atunci cand il folositi se poate adauga pudra de scortisoara pentru un plus de aroma, si daca va place, si putin ghimbir.

Vezi si reteta de Mere la borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de dovleac placintar conservat pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet