Dovlecei cu legume la cuptor

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Sep 2015 | 1194 vizualizari

 

Un pranz usor si delicios! Ce poate fi mai bun?

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa alba
  • 4 buc ciuperci champignon
  • 1 vanata de cca 500 g
  • 1 dovlecel mai mic
  • 1/2 gogosar rosu
  • 50 ml apa
  • 3 rosii potrivite
  • 4-5 lg ulei
  • sare, piper
  • 100 g cascaval Delaco de familie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu legume la cuptor:

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul unei linguri. Intr-o oala incapatoare se pune ap cu sare sa fiarba si se oparesc dovleceii pret de cca 5 minute, cat sa intre cu usurinta furculita in ei. Se scot si se lasa sa se scurga.


Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei. Ciupercile se spala si se taie feliute. Se pun peste ceapa si se lasa la calit adaugand un praf de sare. Intre timp dovlecelul mic se curata si se da pe razatoarea mare. Vanata se curata de coaja apoi se taie cubulete mici. Gogosarul se taie la randul lui cum doriti. Toate se pun in cratita peste ceapa si ciuperci, se toarna apa, se acopera cratita si se lasa sa fiarba la foc potrivit, amestecand din cand in cand.


Rosiile se spala, se oparesc cateva secunde si se decojesc. Se taie cubulete mici si se pun in cratita. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se mai lasa 5 minute sa fiarba apoi se ia de pe foc.


Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza jumatatile de dovleac, apoi se umplu cu compozitia de legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru cca 15 minute. Se indeparteaza folia, se rade cascavalul deasupra si se mai da cateva minute la cuptor, apoi se serveste cu smantana.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca dovleacul este lasat la oparit mai mult, nu mai este nevoie sa se acopere tava cu folie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Gicuta69 1

07.09.2015, 06:36

Super!

Gherca Daniela 1

07.09.2015, 12:21

miki_a 1

08.09.2015, 15:14

O idee de pranz superbuna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu ciuperci si masline