Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 6 Mai 2016 | 1284 vizualizari

 

I-am tot savurat pe blog-ul Adniei, http://www.retetelemeledragi.com/2015/03/dovlecei-rotunzi-umpluti-cu-legume-si-cous-cous.html/ am cumpărat zilele trecute, dar nu am avut timp de ei. Acum după sărbătorile de pascale, sunt bine veniți în forma fără carne. Așa că am trecut la treabă. Zmeișoriilor nu prea le-a făcut cu ochiul, deși arată bine, dacă n-au și ceva cărniță, nu le alunecă pe gât :D :)) 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei rotunzi 4 bucăți,
  • Cus-cus 150 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă verde 2 fire,
  • Usturoi verde 2 fire,
  • Gălbiori conservați 1 borcan de cca. 370 g,
  • Sare de mare cu cimbru, rozmarin, maghiran 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 praf,
  • Apă fiartă 300 ml,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci:

Dovleceii rotunzi se spală, se șterg de apă, apoi se taie un căpăcel și se scoate miezul cu ajutorul lingurei, astfel încăt să rămână un strat de cca. 2 cm. Apoi se pun la fiert în abur cu gura în jos cca. 15 minute, împreună cu capacele. Eu m-am folosit de CrockPot-ul din dotare, le-am pus cu guar în jos, fără apă, am setat la High ptr 30 min.


În acest timp, cât se aburesc dovleceii, se curăță se legumele, se toacă mărunt, la fel și miezul de dovlecel, apoi se pun la călit în puțin ulei de măsline cca. 10 minute la foc mic.


Cus-cus-ul se așează într-un bol încăpător, se toarnă apa fiartă peste el, se amestecă ușor până ce se înglobează, apoi se la odhină, acoperit cca. 10 minute. După ce cus-cus-ul s-a hidratat, se adaugă 1 lingură de măsline, se amestecă ușor, pentru aerare, apoi se adaugă peste legumele călite. Se adaugă și ciupercile întregi, apoi se amestecă ușor, până se înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și mirodenii, apoi se umpul dovleceii, cu acesată compoziție. Dovleceii umpluți, se acoperă cu capacele lor, se așează într-un vas încăpător, sau o tavă mai înaltă, se adaugă cca. 100 ml apă și se pun la gătit, în cuptorul preîncălzit la 180 grade cca. 10 minute. Asta e varianta clasică la cuptor. Eu m-am folosit din nou de CrockPot, am așezat dovlecei umpluți acoperiți cu căpăcelele lor, în vasul aparatului, am adăugat apa cca. 100 ml, am acoperit vasul cu capacul de sticlă, am setat aparatul la HIGH, pentru 60 de minute. Fiind gătiți lent, dovleceii nu s-au înmuiat, au rămas fermi. Se servesc calzi ca atare, în zilele de post, sau cu smăntână, cașcaval ras sau un sos la alegere. Spor și success!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei rotunzi umpluti cu cus-cus, legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

RuxyRux 1

09.05.2016, 19:32

Ce buni fata harnicuta!

mihaelar63 1

15.05.2016, 01:12

Mereu m-am intrebat ce gustau astia mici si rotunzi

Panacris 1

15.05.2016, 18:17

Mihaela, tot gust de dovlecel au Doar că au o formă mai interesantă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu aluat nedospit, sunca, legume si ciuperci