Dovlecei umpluti cu branza la cuptor

de Bucataras Medi in Mancaruri de legume, 2 Sep 2013 | 78113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 350 g telemea de vaca
  • 3 linguri branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • sare
  • piper macinat
  • unt pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu branza la cuptor:

Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul.


Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand "confectionam" compozitia cu care urmeaza sa-i umplem.


Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza (circa 300 g) si apoi o amestecam cu branza de vaci si smantana. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si amestecam de fiecare data pentru o buna omogenizare. Adaugam piper macinat si daca este cazul (dupa gust) sare. Cu aceasta crema umplem jumatatile de dovlecel. Deasupra radem branza ramasa.


Ungem cu unt o tava si asezam dovleceii in ea. Incingem cuptorul si punem tava cu dovlecei. Tinem circa 30 minute (dar asta depinde de cuptorul fiecaruia). Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si putem servi.


Se pot servi atat calzi, cat si reci. Pot fi acompaniati de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu branza la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

epurasha2bb 1

03.09.2013, 19:49

buni!

Bucataras Medi 1

04.09.2013, 09:09

multumesc tuturor pentru aprecieri!

marcela1979 1

21.04.2016, 15:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida