Dovlecei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 3 Mai 2011 | 4986 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei de marime medie
  • 200 g carne de curcan tocata
  • 30 g orez
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 10 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de curcan:

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut, patrunjel si condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem dovleceii cu aceasta compozitie, apoi ii punem in vasul in care ii fierbem impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina. Punem apa calda peste nivelul dovleceilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.


Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert dovleceii. Adaugam uleiul de masline.


Scoatem dovleceii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, si ii turnam in sos. Vor sta la cuptor cam 30 de minute. Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

divainbucatarie 1

05.05.2011, 09:32

Multumesc Medioto!

adry88 1

06.05.2011, 11:43

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Vargabeles
  • 30

    L

  • 31

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich la cuptor

de Lau 9

ieri la 21:44

Tarta Tatin cu mere

de RuxyRux 9

ieri la 21:26

Prajitura cu mere si nuci

de oanapl 6

ieri la 18:16

Lasagna cu branzeturi

de RODIMUR 7

ieri la 18:11

RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan cu legume