Dovlecei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 3 Mai 2011 | 6692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei de marime medie
  • 200 g carne de curcan tocata
  • 30 g orez
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 10 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de curcan:

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut, patrunjel si condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem dovleceii cu aceasta compozitie, apoi ii punem in vasul in care ii fierbem impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina. Punem apa calda peste nivelul dovleceilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.

Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert dovleceii. Adaugam uleiul de masline.

Scoatem dovleceii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, si ii turnam in sos. Vor sta la cuptor cam 30 de minute. Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci si curcan