Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 22 Iul 2014 | 17937 vizualizari

 

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma pricep eu sa fac legumele sa aiba gust de carne :)))

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei galben mare
  • 2 rosii mari
  • 3 crengute marar verde
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de gogosari cu kapia
  • 1/2 cana pasta de rosii de casa
  • 1 lingura rasa pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu legume la cuptor:

Spalam dovleceii, ii curatam si ii taiem in doua pe lungime.

Cu ajutorul unei lingurite le scobim miezul.

Ceapa o curatam, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rosiile le decojim, le facem cuburi, ardeiul galben il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite.

Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa cu morcovul 2-3 minute, apoi punem rosiile si ardeiul pentru alte 2-3 minute.

Miezul de dovlecel il tocam, il punem peste legume, adaugam 1/2 cana de apa si le lasam sa scada la foc potrivit.

Dam gust cu sare, piper, busuiocul uscat, iar cand zeama de la legume a scazut cam pe 3/4, adaugam pasta de gogosari cu kapia si pasta de tomate.

Amestecam, tragem tigaia de pe foc, punem mararul verde tocat.

Curatam usturoiul, il pisam si il incorporam peste legume.


Jumatatile de dovlecei le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ii presaram cu sare si piper.

Cu o lingura punem umplutura, iar pasta de rosii de casa o amestecam cu oregano, 1 cana de apa si o turnam in tava, printre dovlecei.


Acoperim tava, introducem dovleceii in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 minute, apoi ii descoperim si ii mai lasam 10-15 minute.

Cand sunt gata, ii scoatem sa se racoreasca si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2014, 19:52

Lavinia multumesc

Ligia Bxl 1

20.09.2014, 11:41

cea mai buna carne este legumaaa

Rocsi 1

22.09.2014, 21:31

Ligia mie chiar imi plac legumele ..Dar din cand in cand, merge si putina carne, fara grasime, pregatita mai usor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!