Reteta delicioasa de Drob de ciuperci

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2014 | 74966 vizualizari

 

Reteta delicioasa de Drob de ciuperci - Un aperitiv foarte gustos pe care-l prepar de mult timp, extrem de apreciat de invitati. Se face foarte repede si tot la fel de repede se si termina.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta delicioasa de Drob de ciuperci

  • 800 gr ciuperci (500 gr champignon si 300 gr de padure )
  • 1 ceapa uscata
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2-3 legaturi usturoi verde ( iarna putem folosi 3-4 catei )
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 4 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 gr cascaval
  • 1/2 agrdei gras rosu
  • sare, piper
  • unt pentru tapetat tava
  • pentru crusta : 2 oua + 2 linguri smantana + 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de Drob de ciuperci:

Cum se prepara Reteta delicioasa de Drob de ciuperci

1. Ciupercile se spala, se taie bucati de 1 cm si se pun la calit in ulei la foc iute aproximativ zece minute. Se dau la o parte si se strecoara de zeama.

2. Ceapa verde, cea uscata, usturoiul verde ( sau cateii de usturoi ) si ardeiul gras se toaca si se pun la calit in putin ulei. Nu se tin foarte mult, cam trei, patru minute, avand in vedere ca se vor pune si la cuptor.

3. Cand sunt gata, se adauga verdeata spalata bine tocata marunt si ciupercile scurse bine de zeama.

4. Batem bine cele patru oua si impreuna cu cascavalul ras si pesmetul se adauga amestecului de ciuperci.Se omogenizeaza bine si se potriveste de sare si piper.

5. Se tapeteaza doua forme de chec ( marimea 10x25 cm ) cu unt si pesmet si se toarna compozitia. Putem pune intr-o singura forma, cu dimensiune mai mare cu diametru de 26 cm.

6. Pentru crusta, se bat cele doua oua cu cele doua linguri cu smantana si sarea si se toarna deasupra.

7. Se pun formele in cuptor si se lasa 30 minute la foc mediu, doar cat se rumeneste frumos.Nu se lasa mai mult pentru a nu se usca prea tare.

8. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se feliaza si se serveste cu o Salata de porumb cu avocado

Pot fi adaugate in compozitie oua fierte, ca la Drobul clasic, sau poate fi preparat simplu, ca un fel de Chec aperitiv 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de Drob de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu salata cu ciuperci