Drob de ciuperci

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2014 | 23812 vizualizari

 

Un aperitiv foarte gustos pe care-l prepar de mult timp, extrem de apreciat de invitati. Se face foarte repede si tot la fel de repede se si termina.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ciuperci (500 gr champignon si 300 gr de padure )
  • 1 ceapa uscata
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2-3 legaturi usturoi verde ( iarna putem folosi 3-4 catei )
  • 2-3 linguri ulei pentru calit
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar
  • 4 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 gr cascaval
  • 1/2 agrdei gras rosu
  • sare, piper
  • unt pentru tapetat tava
  • pentru crusta : 2 oua + 2 linguri smantana + 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ciuperci:

1. Ciupercile se spala, se taie bucati de 1 cm si se pun la calit in ulei la foc iute aproximativ zece minute. Se dau la o parte si se strecoara de zeama.


2. Ceapa verde, cea uscata, usturoiul verde ( sau cateii de usturoi ) si ardeiul gras se toaca si se pun la calit in putin ulei. Nu se tin foarte mult, cam trei, patru minute, avand in vedere ca se vor pune si la cuptor.


3. Cand sunt gata, se adauga verdeata spalata bine tocata marunt si ciupercile scurse bine de zeama.


4. Batem bine cele patru oua si impreuna cu cascavalul ras si pesmetul se adauga amestecului de ciuperci.Se omogenizeaza bine si se potriveste de sare si piper.


5. Se tapeteaza doua forme de chec ( marimea 10x25 cm ) cu unt si pesmet si se toarna compozitia. Putem pune intr-o singura forma, cu dimensiune mai mare cu diametru de 26 cm.


6. Pentru crusta, se bat cele doua oua cu cele doua linguri cu smantana si sarea si se toarna deasupra.


7. Se pun formele in cuptor si se lasa 30 minute la foc mediu, doar cat se rumeneste frumos.Nu se lasa mai mult pentru a nu se usca prea tare.


8. Se lasa sa se raceasca in forme, apoi se feliaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.02.2014, 20:06

Cred ca a iesit tare gustos

Alexandra Burz 1

03.03.2014, 08:27

super bun

Ela68 1

03.03.2014, 08:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciuperci