Drob din ficat de pui

de simona72 in Ficat, 10 Noi 2013 | 87195 vizualizari

 

Stiu ca nu este Pastele, dar chiar am vrut un aperitiv fara maioneza, care nu are nevoie de multa migaleala si pe care-l mananci mai rar....eu fac doar de Sfintele sarbatori de Paste din organe de miel sau ied, dar acum l-am folosit ca si aperitiv...

 

INGREDIENTE

  • 800 gr ficatei de pasare
  • 1 praz mare sau 3 legaturi de ceapa verde
  • 4 catei de usturoi sau 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper cate 1 lingurita sau dupa gust
  • 1 lingurita ienibahar macinat
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob din ficat de pui:

Ficatul de pasare se spala si se curata de pielite, se pune in strecuratoare si se lasa sa se scurga de surplusul de apa. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de masline si ficatul de pasare. Se pune capac peste tigaie si se lasa la inabusit 10 minute pe o parte si alte 5-10 minute pe cealalta parte.

Dupa ce ficatul s-a inabusit suficient, se lasa sa se racoreasca si se marunteste prin masina de tocat sau robotul de bucatarie.

Prazul se taie pe toata lungimea lui si se spala bine printre foite. Se taie feliute si se caleste usor,cat sa se inmoaie, in 2 linguri ulei de masline.

Intr-un castron suficient de mare se adauga ficatul maruntit si zeama lasata de ficat in timpul inabusirii, prazul, patrunfelul tocat, usturoiul pisat, sare, piper si ienibahar dupa gust si ouale. Se amesteca toate ingredientele.

Se pregateste o tava de chec, se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu gris. Se pune compozitia de drob in tava pregatita si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-30 minute, pana devine usor rumena deasupra.

Lasati sa se raceasca, portionati si serviti cu legume de sezon. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

ficatul nu trebuie prajit, ci inabusit...daca scade prea mult apa lasata de ficat puteti sa mai adaugati putina apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

madalinanicoleta 1

18.11.2013, 18:47

grav de bine arata!

cristeena20 1

01.02.2014, 19:30

Si eu sunt inebunita dupa ficatei de pui LAura...la fel am pus-o la favorite!!simona excelent!!!1

simona72 1

02.02.2014, 09:26

Multumesc Cristena!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de pui