DROBOCARTOFIN

de naomy in Aperitive / Garnituri, 26 Aug 2011 | 6714 vizualizari

 

Nu stiam ce denumire sa-i pun :d este un fel de drob din cartofi inventat de mine din dorinta de-a face cartofi frantuzesti si findca nu am avut suficienti cartofi mi-a venit aceasta idee :)

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 130 gr de bacon
  • 100 gr salam cu sunca
  • 100 gr cascaval ras
  • 80 mil smantana
  • 3 oua fierte
  • 1 galbenus
  • 25 gr de unt
  • 3 linguri faina
  • sare,condimente dupa plac
  • eu am mai pus busuioc si un pic de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA DROBOCARTOFIN:

Se curata cartofii de coaja si se pun la fiert impreuna cu sare .

Separat punem la robot baconul si salamul la viteza mare (sa fie ca o pasta). Dupa ce s-au fiert cartofii ii lasam la racit si apoi ai pisam cu furculita. Adaugam untul ,condimentele si faina,amestecam pana se va forma un fel de aluat un pic mai moale dar bun de modelat.

Pregatim tava de chec pe care o tapetam cu unt si faina si punem primul strat de cartofi urmat de pasta de bacon si salam. Deasupra punem ouale fierte si preseram cu jumatate din cascaval, apoi imbracam cu restul de aluatul ramas si dam la cuptor cam 20-25 min. Separat frecam galbenusul cu smantana si restul de cascaval si cand s-au rumenit cartofii ii scoatem din cuptor si turnam peste ei compozitia de smantana si mai lasam 5-8 minute pana se formeaza o crusta. Se lasa la racit cam 40 min apoi se serveste cu diferite salate sau muraturi.

TIPS-URI

1

este necesar sa lasati sa se racesca bine,daca nu ,riscati  ca si mine sa fie mai moale la mijoc :d

Daca ti-a placut reteta noastra "DROBOCARTOFIN" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

naomy 1

27.08.2011, 12:10

multumesc eduard, rocsi,mirela ,darul acesta de inventie la-m pastrat din copilarie ,....de mic copil imi placea sa am ceva ce nu mai are nimeni,asa ca imi improvizam toate cele ,

Cris2711 1

27.08.2011, 15:22

Lau 1

29.08.2011, 13:38

inventiva

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini tarta mic dejun