Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci

de anca_rm in Dulceata / Gem, 22 Aug 2016 | 406 vizualizari

 

O dulceata cu multe fructe ,aromata cu menta si imbogatita cu samburi de nuca . Este perfecta pentru a fi servita in boluri mici ca si un desert alaturi de ceai sau cafea.
Dar poate fi si un cadou potrivit cand mergeti in vizita la prieteni si cunostinte.
Am facut-o la slow cooker ,,cioroi,, cum ar zice unii . 

 

INGREDIENTE

  • -1.5 kg pepene galben
  • -500 gr piersici
  • -250 gr affine
  • -250 gr nuca
  • -1kg zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 legatura de menta
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci:

Fructele se spala, se curata si se taie cubulete (pepenele si piersicile) . Le-am asezat in vasul de la slow cooker ,am adaugat si afinele.


Zaharul si zeama de lamaie le-am pus peste fructe si le-am lasat sa stea vreo 2 ore asa.


Am pornit slow cookerul pe temperatura inalta pentru 6 ore . Dupa 2 ore am tras capul intr-o parte.


Samburi de nuca i-am prajit si am dat jos de pe ei coaja neagra , in maini am frecat samburi pana cand au ramas albi.


Am pus nuca in ultimele 10 minute de fierbere, la fel si menta legata cu astfel incat sa o putem scoate .


Duceata am asezat-o in borcane bine spalate si uscate , le-am asezat cu gura in jos dupa ce am pus capacul si le-am lasat la racit .


Am etichetat frumos si le-am asezat in camara .



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu pepene galben, piersici, afine si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

23.08.2016, 08:26

Ce arome

dantes 1

23.08.2016, 12:19

Super!

mirela0911 1

03.09.2016, 19:56

Ce combinatie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici