Dulceata de capsuni

de sandytza in Dulceata / Gem, 13 Iun 2009 | 10038 vizualizari

 

Daca tot e perioada dulceturilor va pun aici o reteta de dulceata , in cazul meu de capsuni, care se face in doar 5 minute si este fooooarte buna .De fapt nu trebuie decat sa urmariti reteta de pe plicul Gelfix

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gelfix de dr . oetker
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se zdrobec capsunii pana se fac sirop . cui ii place sa ramana bucati de capsuni ,pot ramane fara probleme. Intr-un vas se amesteca praful gelfix cu 2 linguri zahar .Se adauga peste siropul de capsuni si se amesteca pana se omogenizeaza.Se pun la fiert si cand incep sa fiarba se adauga restul de zahar. Cand a inceput sa fiarba se mai las 3-5 min amestecand din cand in cand. Se toarna in borcane uscate astfel: in fiecare borcan se toarna pe fund un pic de dulceata si se lasa sa stea un pic pana abureste borcanu apoi se pot umple borcanele. Asta ca sa nu se sparga borcanul ca turnati dulceata fierbinte.

Se pune capacul si se intoarce borcanul cu gura in jos timp de 5 minute sa se sigileze bine. Asa nu mai e nevoie sa le puneti in bain marie (sa le dustuliti) ,si stau foarte bine si de pe un an pe altul.Reteta asta o fac de ani de zile si niciodata nu am avut probleme cu statul pe iarna.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Bunica 1

14.06.2009, 17:09

Se pregateste foarte usor, dar eu pregatesc totul fara niciun fel de conservant.

sandytza 1

14.06.2009, 20:15

e drept si asta e mai sanatos dar eu cum nu am nimic impotriva conservantului prefer asa :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune