Dulceata de capsuni reteta (2)

de Bunica in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 8680 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta Cu dulceata de capsuni a inceput sezonul dulceturilor pentru mine.De data aceasta am incercat o alta reteta, facand intai siropul.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg. capsuni
  • 2 kg. zahar tos
  • 1 lamaie(zeama de lamaie)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (2):

Dulceata de capsuni reteta

Intr-o cartita de 6 l am pus 2 kg. zahar tos si 1l. de apa si le-am pus pe foc pentru un sirop mai legat.

Capsunele spalate si curatate de codite le-am pus in cratita cand siropul a fost legat bine.

Am fiert aproape o ora la foc moale.Se spumuieste din cand in cand folosind o lingura sau spatula din  lemn.

Cand siropul dulcetei este legat-sa stea ca o bobita pe o farfurie uscata(ca in a doua imagine),se adauga zeama de la o lamaie si se mai da cateva clocote(3-4 minute de fiert).

Lasam dulceata sa se racoresca putin,apoi o punem in borcanele spalate si sterilizate. Le capacim si le asezam frumos in camara.

TIPS-URI

1

Atentie!Nu se amesteca in cratita cu lingura.

2

Am cumparat capsune mai mici pentru a nu se sfarama.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

alilianaa 1

06.06.2013, 19:17

ce frumoase se vad in farfurie..

nilgun 1

08.06.2013, 21:15

yummy..vreau si eu

Bunica 1

08.06.2013, 21:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta