Dulceata de capsuni

de diaconta in Dulceata / Gem, 3 Iun 2011 | 5201 vizualizari

 

Parca nu ma induram sa nu fac niste dulceata de capsuni.Chiar daca pretul a fost "piperat",am gasit niste capsuni foarte aromati,iar dulceata a fost excelenta,asa ca pot sa spun ca a meritat si pretul si efortul.Efort care nu a fost prea mare,puteti sa va convingeti de asta.Si uite-asa s-au facut 150 de retete,mai o gluma....mai o reteta...adica "cook &smile".

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.


Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.


Cred ca sunteti de acord ca mai simplu de atat nu se poate.


Pofta buna.....mai la iarna!!!!


Cand eram copii abia asteptam sa inceapa mama compotul sau dulceata si fiindca eram nerabdatori,mama ne spunea ca numai cand ninge se "coace" compotul.De cum il punea in camara tot intrebam "cand se coace compotul"


Asa si cu dulceata,sa vedem cand s-o coace.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.06.2011, 17:59

Multumesc Motane

MVMih 1

19.06.2011, 23:01

Dia ! Desi am lipsit putin, tre sa recunosc ce e bu e foarte bun...reteta ta e delicoasa...simplu si eficienta 3+1,5+3...
Fara sa dam la o parte asocierea intre cantitati...reteta este excelentisima

diaconta 1

20.06.2011, 17:06

Mih multumesc
mie-mi place cum a iesit,chiar daca unii nu sunt de acord cu folosirea gelfix-ului,eu sunt multumita de consistenta,culoare si de timpul scurt de preparare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!