Dulceata de capsuni

de lia maria in Dulceata / Gem, 10 Iun 2011 | 23558 vizualizari

 

Culoare, gust, parfum, totul intr-un borcan si mai ales fara conservanti !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni (spalate si curatate de codite)
  • 2 kg zahar
  • Zeama de la 1 lamaie mare
  • 12 borcane/ 375ml, sterilizate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunele curatate si spalate le lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi daca sunt mari le taiem dupa caz, in doua sau in patru. Le punem intr-o cratita incapatoare si bine spalata, smaltuita ori de inox/ tuci. Punem zaharul si zeama strecurata de lamaie peste ele si le lasam cam 1-2 ore, acoperite cu un capac, sa-si lase zeama. Apoi le punem la fiert, amestecand din cand in cand.


Cand incep sa dea in clocot, luam cu o spatula spuma care se formeaza la suprafata si amestecam usor, dar in continuu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cam dupa 30 de minute de clocot, scoatem cu lingura pe o farfurie si imediat cum se raceste va ramane tare si legata, semn ca dulceata este gata si o putem lua de pe foc. In caz contrar, mai lasam la fiert cateva minute si repetam testul.


Intr-o tava (ex.de aragaz), punem putina apa (de un deget, asta ca sa nu crape borcanele de la dulceata fierbinte) asezam borcanele unul langa altul si ajutandu-ne de un polonic si o palnie, umplem borcanele, rand pe rand. Pe fiecare borcan punem o bucatica de celofan (nu este neaparat nevoie, dar eu asa obisnuesc, pentru o siguranta mai mare) si infiletam bine capacul. Imediat dupa aceasta operatiune, intoarcem borcanele cu capacul in jos, cam 15-20minute, pentru formarea pojghitei protective. Cand dulceata este rece, cosmetizam borcanele (le stergem pe exterior si decupam excesul de celofan), le etichetam si le depozitam in camara.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

poa 1

24.05.2015, 18:45

Foarte frumoasa prezentarea! Si dulceata cred ca a iesit super buna!

dantes 1

24.05.2016, 06:43

Buna!

tina58 1

24.05.2016, 08:39

Draga mea, asta nu este dulceata ci gem de capsuni. La dulceata se foloseste 1kg zahar la 1kg capsuni si se fierbe un sirop separat din zahar si putina apa iar dupa ce este legat se adauga capsunile intregi si se lasa sa fiarba pana se leaga din nou avand grija sa nu se zdrobeasca fructele. De fapt asta si este frumusetea dulcetei, sa fie fructul intreg in siropul limpede. Cum ti-am mai spus, ce ai facut tu este gem de capsuni pe care dealtfel si eu il fac de cateva zeci de ani la fel ca tine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise