Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Dulceata de capsuni reteta In sfarsit am reusit sa pun in practica prima dulceata din acest sezon! Deja e in mare voga, insa va prezint si eu rezultatele mele :)
Dulceata de capsuni reteta
Dupa ce am curatat si am spalat bine capsunile, le-am pus intr-un vas impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si cu sucul de lamaie. Le-am lasat apoi pentru cateva ore, acoperite, la rece. Sucul obtinut l-am amestecat cu restul de zahar si l-am pus la foc pana ce acesta s-a dizolvat complet. Am adaugat apoi capsunile si le-am lasat sa fiarba la foc potrivit, fara a amesteca, pana cand compozitia s-a legat.
Pentru a ne da seama daca a fiert suficient, scoatem 2-3 linguri din dulceata si le lasam sa se raceasca bine.
Dulceata fierbinte, o punem in borcane sterilizate.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult