Dulceata de capsuni

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 1 Iun 2013 | 12429 vizualizari

 

Nu va invat eu pe voi sa faceti dulceata,sigur stiti,dar eu scriu reteta,ca n-am migalit degeaba la dulceata asta....Eu am facut din 5 kg de capsuni,am sa pun reteta pentru 1 kg.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zahar
  • 1 farfurie adanca plina varf cu capsuni
  • un varf lingurita cu sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Mai intai alegem capsunile nu foarte coapte si pe cat posibil de aceiasi dimensiune, cele mai mici sunt bune pentru dulceata. Le curatam de codite si le spalam, masura este o farfurie adanca, plina varf cu capsuni.


Intr-o cratita punem capsunile, adaugam zaharul si lasam pana a doua zi sa-si lase zeama, sa se topeasca zaharul. A doua zi punem cratita pe foc, sa fie moderat si avem grija sa luam spuma care se formeaza. Cand este aproape gata adaugam sarea de lamaie. Este gata cand picatura cade rar de pe lingurita. Se da cratita de pe foc, se aduna toata spuma, sa nu ramana nici un pic, se acopera cratita cu un servet umed si se lasa pana a doua zi, cand o punem in borcane.


La aceasta cantitate ies 2 borcanele de 400 g, iar al treilea un pic peste jumatate, nu se umple tot. Mie din 5 kg de capsuni si 5 de zahar mi-au iesit 13 borcanele de 400 g.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Rocsi 1

01.06.2013, 22:20

Foarte buna. Trebuie sa fac si eu cat mai sunt capsune pe piata

adry88 1

02.06.2013, 12:29

delicioasa

mena29 1

03.06.2013, 09:56

Saptamana asta fac si eu ca e preferata fiicei mele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Căpșuni făcute dulceață/gem - Panacris