Dulceata de capsuni

de merisor in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 12408 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca am redus si aici.


Mi-a fost teama ca nu se va coagula bine siropul, dar a fost ok si a iesit foarte bine asa.


Deci am spalat bine capsunile in mai multe ape si le-am lasat intr-o sita la scurs dupa care am inlaturat coditele, le-am asezat direct in vasul in care am fiert dulceata punand un rand de capsuni, unul de zahar, zeama de la 1/3 lamaie si am dat vasul la frigider pana a doua zi timp in care s-a format siropul.


A doua zi am pus vasul la foc mediu invartind din cand in cand de vas sa se amestece bine capsunile si indepartand spuma care se forma cu o spatula de lemn.


Am fiert aproximativ o ora, timp in care verificam daca siropul se leaga, punand intr-o farfuriuta o lingura de sirop si asteptand sa se raceasca, iar cand se raceste nu trebuie sa mai fie cursiv


Cand am considerat ca siropul este format, adica putin mai diluat decat mierea, am stins focul si am lasat sa se mai odihneasca dulceata putin asa in vas timp in care am pregatit borcanele, spalat si sterilizat, dupa care am pus dulceata fierbinte, am adaugat feliute mici de lamaie fara coaja, deasupra, am inchis cu capacele si am lasat borcanele in cuptorul deja cald, dar cu focul stins.



 

TIPS-URI

1

Punand mai putin zahar decat 1/1 cum este normal, timpul de preparare este mai mare, iar fructele se vor inmuia putin mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

merisor 1

06.06.2013, 17:43

Andreea, deci sa vin la Cheia?

loredanaaa 1

12.06.2013, 19:46

ce mult imi plac

reisnaor_2006 1

20.05.2015, 12:21

la favorit cu ea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni