Dulceata de capsuni

de gabrielasfechis in Dulceata / Gem, 25 Mai 2014 | 1214 vizualizari

 

Anul asta vreau sa fiu laudata(de sot) asa ca o sa umplu camara cu dulceturi si compoturi.
E prima mea dulceata asa ca urati-mi SUCCES!!

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Am facut dulceata in cantitate mica(camara mica, planuri multe). La 2 kg capsuni am pus 1 kg zahar.Mie imi place dulce dulce, puteti reduce cantitatea de zahar daca doriti.


Se spala capsunii si se strecoara de apa. Se curata de codita si daca e cazul se curata ce e stricat,moale etc. Se taie capsunii in 2,4 sau cate bucati doriti.


Intr-un vas mare de plastic se pune un rand de zahar unul de capsuni, unul de zahar unul de capsuni, si tot asa pana s-au terminat capsunii,iar deasupra un rand de zahar. Se lasa asa pana a doua zi.


Intr-un vas mare de inox (preferabil de 6 litri) se pun capsunii la fiert, la foc mic. Se curata spuma de deasupra si se lasa sa fiarba 2-3 ore, pana se formeaza siropul(putin mai subtire ca mierea).


Dupa ce s-au fiert capsunii i-am lasat in oala 20 de minute timp in care se pregatesc borcanele.


Se aprinde cuptorul si se lasa la incalzit. Se spala borcanele cu apa si detergent si se pun in cuptor.Dupa ce ati pus borcanele in cuptor opriti cuptorul si inchideti usa.


Dupa 15 minute se iau borcanele din cuptor si cu ajutorul unui polonic se pune dulceata in borcane.


Se lasa borcanele descoperite pana seara, iar seara se pune capacul si se duc in camara.


Se poate servi cand aveti pofta!!

 

TIPS-URI

1

Lasati dulceata de la inceput pana la final la foc mic ca sa nu se prinda si sa nu sara pe aragaz cand fierbe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

26.05.2014, 11:25

Ce buna!

laura_n 1

26.05.2014, 13:31

sa ai spor! ))

Krystyan Trendy 1

19.06.2014, 21:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni