Dulceata de capsuni

de Oana in Dulceata / Gem, 27 Mai 2014 | 1301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg capsuni micute
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunile se curata si se spala bine, apoi se pun intr-o oala incapatoare si de preferat cu fundul dublu. Se pune un strat de zahar si unul de capsuni si se fierbe la foc mic. Se adauga si zeama de lamaie si se amesteca cu grija, sa nu se zdrobeasca capsunile. Cand incepe sa fiarba se aduna spuma lasata. Eu am lasat-o pe foc vreo 2 ore. Se face proba cu putina dulceata lasata pe o farfurie la racit ca sa va dati seama daca este facuta sau mai trebuie lasata la fiert. Se mai poate verifica picurand cate o bobita de dulceata pe o farfurie si va dati seama de consistenta.


Dupa ce se opreste focul se pune dulceata fierbinte in borcane si se inchid bine capacele. Se infasoara borcanele intr-un prosop gros si se lasa asa la racit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

27.05.2014, 22:02

mihaelar63 1

10.06.2014, 15:46

Numai eu inca nu am preparat !!!

robert_badica 1

15.07.2014, 09:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker