Dulceata de capsuni

de Aurelia 07_07 in Dulceata / Gem, 9 Iun 2014 | 1579 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 1,5 kg zahar gelifiant
  • 1/2 lingura zeama de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Avem nevoie de 10 borcane a 440 grame.

Borcanele ,le spalam si le sterilizam la cuptor,la o temperatura de 100 de grade,aproximativ 10-15 minute.

Capsunile culese proaspat din gradina,le spalam si curatam de partea verde.

Intr-o oala de 6 litri punem capsunile si le zdrobim cu blenderul.

Adaugam zaharul gelfix,zaharul vanilat si zeama de lamaie.

Nu le punem imediat la fiert ,pentru ca trebue sa stea 3 ore .

In acest timp amestecam de cateva ori ,cu o lingura de lemn.

Dupa trei ore, punem oala pe aragaz la fiert, la foc mediu si amestecam din cand in cand ,sa nu se prinda.

Dupa ce dau primele clocote,mai reducem temperatura de fierbere si lasam sa fiarba timp de 4 minute, dupa care dam oala de-o parte.

Daca se formeaza spuma , o indepartam cu o sita.

Cand suntem gata , punem dulceata in borcane si inchidem imediat cu capac.

Borcanele le putem pune imediat ce am terminat , in camara .

 

 

TIPS-URI

1

Este necesar, sa fie respectat modul de preparare ,scris pe ambalaj.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni-0
Dulceata de capsuni-1
Dulceata de capsuni-2
Dulceata de capsuni-3
Dulceata de capsuni-4
Dulceata de capsuni-5
Dulceata de capsuni-6
Dulceata de capsuni-7
Dulceata de capsuni-8

COMENTARII (22)

Micutza Luana

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:23

cea mai buna

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

10.06.2014, 14:30

Dia Delia Cleme Cris Dante Mihaela Luana va multumesc foarte mult

mihaelar63

mihaelar63 1

10.06.2014, 15:27

harnica !!! Am si eu zahar gelifiant pe stoc . Cred ca ma pun la treaba !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!