Dulceata de capsuni

de ancutsa in Dulceata / Gem, 5 Iun 2016 | 619 vizualizari

 

 Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul copilariei intr-un borcan cu dulceata 

 

INGREDIENTE

  • 1200 g capsuni;
  • 500 g zahar.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.


Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.


Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.



A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 20-30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.



Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.



Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.


Pofta Buna!


Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/06/dulceata-de-capsuni-2015.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (3)

Rocsi 1

05.06.2016, 20:18

Imi place!

MotanLaOale 1

06.06.2016, 09:18

ancutsa 1

07.06.2016, 19:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune