Dulceata de capsuni

de lira in Dulceata / Gem, 13 Iul 2010 | 2359 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg capsuni
  • 1.5 kg zahar
  • muuulta pasiune :)
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

In principiu la dulceata eu folosesc proportia 2 la 1, adica 2 parti fructe si o parte zahar.


Capsunii se spala, se curata de codite si se pun intr-o oala impreuna cu zaharul. As recomanda sa folositi o oala ceva mai mare pentru ca face destul de multa spuma la inceput. Spre sfarsit am luat spuma care a ramas la suprafata. La mine toata activitatea a durat in jur de 3 ore, dar nu va stresati cu amestecatul a nu se prinde. Pe la sfarsit numai trebuie sa amestecati in continuu.


Cand vedeti ca s-a legat deja compozitia puteti face proba ca sa vedeti daca e gata dulceata. Puneti pe o farfurioara o lingura de dulceata si lasati putin sa se raceasca. Inclinati putin farfurioara: daca dulceata curge, mai trebuie fiarta, daca nu, este gata.


Dulceata fierbinte am pus-o in borcane curate si uscate (le-am lasat putin in cuptorul cald), dupa care am bagat borcanele intr-o patura sa se raceasca treptat. A doua zi cand le-am scos mai erau caldute. Punem borcanele la pastrat si cam asta e toata povestea

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Ina 1

24.07.2010, 15:09

Eu admir mult modul de prezentare. Felicitari, Lira

lira 1

25.07.2010, 09:22

Ina mersi mult pt aprecieri!

gaby_duceag 1

25.07.2010, 10:22

ARATA GROZAV.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni