Dulceata de capsuni a la Dr Oetker

de Panacris in Dulceata / Gem, 4 Iun 2012 | 5158 vizualizari

 

De vreo 2 ani, tot vreau sa incerc varianta cu gelfix de la Dr. Oetker. Am fost suprins placuta, nu stiu cat de eco este, dar va asigur ca se face foarte repede, si ramane culoarea naturala.;)

 

INGREDIENTE

  • capsuni curatate 2000 g.,
  • zahar tos 2000g.,
  • gelfix 2:1 Dr. Oetker 2 plicuri,
  • sare de lamaie 2 plicuri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni a la Dr Oetker:

Fructele se spala si se curata de codite. Continutul plicurilor de gelfix, se amesteca cu 4 linguri de zahar si se adauga peste fructe, se amesteca usor si se pun la fiert la foc mare. Dupa ce clocoteste, se ia oala de pe foc, se adauga rstul de zahar si sarea de lamaie, se amesteca usor si se lasa "fix" dupa ceas 2 minute, apoi se ia de pe foc. Se umplu imediat borcanele, spalate si sterilizate, se sigileaza, se intorc borcanele si se lasa sprijinte de capac pana a doua zi, invelite in paturi. 

 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie am pus-o de siguranta, dar ea se poate elimina din ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni a la Dr Oetker" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-0
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-1
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-2
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-3
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-4
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-5
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-6
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-7
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-8
Dulceata de capsuni a la Dr Oetker-9

COMENTARII (18)

Panacris

Panacris 1

05.06.2012, 07:56

Multumesc ptr aprecieri! Si spor la treaba si succes celor care se apuca de treaba!

mena29

mena29 1

05.06.2012, 11:12

Cris,eu de vreo cativa ani o fac tot asa si inca traim Fiica mea o prefera in acest mod facuta.

Sim0na

Sim0na 1

05.06.2012, 12:06

Foarte frumoasa ti-a iesit! La capitolul conserve... traiasca mama!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!