Dulceata de capsuni cu vanilie

de Oana in Dulceata / Gem, 30 Mai 2017 | 1226 vizualizari

 

Dulceata de capsuni aromata cu pastaie de vanilie este perfecta alaturi de un croissant, clatite sau cu o felie de paine si unt! Te asigur ca oricate borcane vei face, se vor termina foarte, foarte repede.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg capsuni
  • 50 ml fresh de lamaie
  • 800 gr zahar
  • 1 pastaie vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni cu vanilie:

Mai intai, trebuie sa speli foarte bine capsunile si sa le rupi coditele.


Pune intr-o oala incapatoare cate un strat de capsuni si un strat de zahar, alternand pana termini toate capsunile si zaharul. Pune oala pe foc mic si cand incepe sa fiarba, aduna spuma care se formeaza la suprafata. Daca o lasi, risti ca dulceata sa se zahariseasca !


Cresteaza pastaia de vanilie ca sa ii eliberezi aroma si pune-o cu tot cu seminte in oala. Adauga apoi si freshul de lamaie. Astfel, fructele vor ramane intregi. Lasa sa fiarba o ora si jumatate- 2 ore, pana incepe sa se inchege. Verifica daca dulceata este gata, punand o picatura pe o farfurie: daca ramane ferma, inseamna ca a ajuns la consistenta potrivita. La final, scoate pastaia de vanilie si pune dulceata fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil.


Inchide capacele si baga-le pentru 15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade C. Astfel, dulceata se va vida si se va pastra mult mai bine. E o metoda foarte buna si nu folosesti niciun fel de conservant. Cand s-au racit borcanele, eticheteaza-le, pentru ca ai de ce sa fii mandra! Nu stiu insa cat vor rezista, pentru ca e delicioasa!


Cam atat de simplu e sa faci dulceata de capsuni, si acum e sezonul, nu rata ocazia!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Oana 1

31.05.2017, 10:33

Da, aromata si buna!

kytz 1

31.05.2017, 11:04

Un borcănel aș vrea și eu ! Îmi place mult dulceața parfumată și aroma de vanilie! 🍓🍓🍓🍓🍓🍓

oanapl 1

01.06.2017, 19:31

Ce buna trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni