Dulceata de capsuni reteta (II)

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 7 Iun 2013 | 7300 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni
  • 2,5 kg de zahar
  • 1 lamaie mare (pentru suc)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (II):

Dulceata de capsuni reteta

Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut il punem la fiert impreuna cu zaharul ramas si cu sucul de lamaie. Spuma formata o adunam constant cu o spumiera sau cu o lingura de lemn. Cand zaharul s-a topit complet adaugam si capsunile si lasam sa fiarba impreuna la foc potrivit, fara a amesteca.

Cand consideram ca siropul e suficient de gros, oprim focul si lasam cam 10-15 minute sa se opreasca din fierbere. Dulceata fierbinte o punem in borcane, strangem bine capecele si le punem in cuptorul incins (cu focul oprit), lasandu-le sa se raceasca treptat.

 

TIPS-URI

1

adunati intreaga spuma formata pentru a nu se zaharisi dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (II)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta