Dulceata de ceapa I

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 26 Mai 2018 | 1234 vizualizari

 

Am incercat sa fac aceasta dulceata deosebita din curiozitate.
Am gasit doua feluri deosebite si le-am facut pe amandoua.
Foarte buna pentru friptura, hamburgeri sau sanvisuri.
Buna de luat la picnic si consumata langa gratarul traditional din orice fel de carne.
"picnicul bucatarasilor"
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa rosie
  • 300 g zahar
  • 120 ml otet de vin rosu
  • 120 ml otet balsamic
  • 3 linguri ulei
  • 3 foi dafin
  • nucsoara
  • cuisoare pisate
  • scortisoara
  • piper
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ceapa I:

Ceapa se curata si se taie julien.


Se incinge uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa pana isi schimba culoarea si se inmoaie, cam 15 ninute.


Se presara cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara cate 1/4 lingurita.


Se pune zaharul si se amesteca bine pana se topeste.


Se pune otetul de vin rosu si otetul balsamic si se fierbe 35-40 minute pana scade lichidul si dulceata este legata, groasa si inchisa la culoare.


Se pune in borcane sterilizate fierbinte, se scoate aerul si se pune capacul.


Se tin in patura pana se racesc.


Se pun in camara.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ceapa I" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

trifadalia 1

29.05.2018, 14:56

Of cred ca este delicioasa numai buna de savurat

dantes 1

29.05.2018, 15:44

Buna!

MotanLaOale 1

29.05.2018, 15:50

Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi taranesti cu carne tocata
  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Budinca de orez cu capsuni la Multicooker Crock-Pot cu gatire sub presiune

de laura_n 6

ieri la 17:31

Dulceata de cirese amare

ieri la 15:29

Desert tort 10 ani

pe 16.06 la 21:34

Perisoare din piept de pui cu marar

pe 16.06 la 13:11

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

de Rocsi 9

pe 15.06 la 18:20

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de visine