Dulceata de pepene galben cu piersici si caju

de anca_rm in Dulceata / Gem, 29 Aug 2016 | 3250 vizualizari

 

Cand omul nu are de lucru isi face. Asa si eu. A iesit o bunatate de dulceata, nu foarte dulce dar foarte aromata. Am aranjat borcanele frumos gata pentru  a fi oferite drept cadou.

 

INGREDIENTE

  • -1 kg pepene galben
  • -0.5 kg pierisici
  • -500 gr zahar
  • -zeama de la o lamaie
  • -150 gr nuci caju
  • -1 cm ghimbir razuit (optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben cu piersici si caju:

Pepenele l-am curatat de coaja si l-am taiat in cubulete destul de mici . Piersicile le-am spalat cu periuta ,sa nu ramana nici urma de puf , si le-am taiat si pe ele in felii subtiri. Am pus fructele intr-o oala cu fund gros , am adaugat zaharul ,ghimbirul razuit si zeama de lamaie.

Punem totul pe foc mic si amestecam din cand in cand .

Lasam sa fiaba pana cand scade  si are consistent ape care o dorim noi.

Eu am fiert-o in jur de 40 minute ,dar asta depinde de cantitatea de fructe pe care o aveti .

Inainte cu 10 minute de a opri dulceata din fiert am adaugat nucile caju taiate grosier .

Punem dulceata in borcanele sterilizate si uscate , infiletam capacul foarte bine si lasam borcanele la racit invelite intr-o patura .

 

Pastrati dulceturile la loc intunecat si racoros , de preferinta. Din cantitatile date mi-au iesit 3 borcane de 370ml. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene galben cu piersici si caju" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

31.08.2016, 12:21

super buna!

MotanLaOale 1

01.09.2016, 17:31

mirela0911 1

03.09.2016, 19:43

As vrea un borcanel!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni cu merisoare si ghimbir