Dulceata si gem de caise

de Julie in Dulceata / Gem, 5 Aug 2010 | 6247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru dulceata de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
  • Pentru gemul de caise  avem nevoie de:
  • 1 kg caise bine coapte
  • 600 g zahar
  • 1 lingura cu zeama de lamaie
  • 1 zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de caise:

DULCEATA DE CAISE:

Spalam caisele ,le desfacem in doua si indepartam samburii. Punem apa si zaharul  la fiert pana se formeaza un sirop gros. Adaugam bucatile de caise si lasam  sa fiarba la foc mic. Amestecam foarte rar si usor sa nu faramam de tot caisele. Spre sfarsit adaugam zeama de lamaie  si zaharul vanilinat. Dulceata este gata in 30-35  minute.

Mie imi plac mult si samburii caiselor,asa ca i-am decojit si i-am adaugat  si pe acestia in dulceata,la final, dau un gust  deosebit!   ;)

Spalam bine borcanele ,le sterilizam  si uscam , apoi le umplem cu dulceata  fierbinte. Asezam capacele si dupa ce se racesc, borcanele se pot pune in camara pentru iarna.

GEM DE CAISE:

Dupa ce spalam si indepartam samburii, taiem caisele in felii subtiri. Le amestecam cu zaharul si le lasam peste noapte la frigider. A doua zi le punem la fiert, pe foc mic. Amestecam mai des si avem grija ,pentru ca are tendinta sa se lipeasca. Adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilinat spre sfarsit. Gemul de caise este gata cam in 35-40 minute. Se pune fierbinte in borcanele sterilizate.

Gemul de caise are un gust deosebit si poate fi folosit cu succes la diferite prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Julie 1

05.08.2010, 21:31

Multumesc mult tuturor pentru aprecieri si furculite! Dulceata si gemul de caise sunt preferatele mele, era sa nu mai apuc sa fac...nu prea gasisem in piata caise bine coapte. Ieri am gasit si nu am mai stat pe ganduri!

nadina73 1

06.08.2010, 12:36

esti grozava fatasuper 5 furcu mari si late

Julie 1

06.08.2010, 19:39

Merci, Nadina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui