Durere

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 67406 vizualizari

 

este foarte buna,pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

  • Ingredinte pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina
CREMA
  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Durere:

FOILE: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar,dupa care se adauga nuca macinata pe rand si faina .Se formeaza un aluat subtire ca de blat se imaprte in 4 portii.In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat.Pe rand in felul acesta se coc foile.Cand se scot foile de la cuptor sa se scoata repede din tava pentruy ca de nu se prinde hartia de ele.


CREMA:8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc,pe bain marin.Se tin pana se topeste zaharul dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina.Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi.Se i-a de pe foc si se raceste.Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt.


Se i-a cate o foaie si se umple cu crema.pe deasupra se poate sa foarte putina crema si sa presari nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.


POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Durere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan